keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

SPSS


Kuvahaun tulos haulle SPSS

Opintojakson osasena oli myös pienet SPSS harjoitukset. Mikäli SPSS on outo käsite, niin kyseessä on tilastollisen aineiston käsittelyyn ja analysointiin tarkoitettu ohjelma.

Opintojemme aikana meille on opetettu kyseisen ohjelman käyttöä ja olemme saaneet tehdä paljon erilaisia tilastollisia testejä harjoitusaineistoilla, joten perustuntuma ohjelman käyttöön meillä jo on olemassa. Huomasimme tosin, että komennot on aika helppo unohtaa, kun ohjelman käytössä on ollut taukoa. Pelastukseksemme onneksi koitui käytettävissä oleva perusopas, joten sen avulla kykenimme etenemään ja verestämään analysoinnin taitoja. Yksi verkosta saatavilla oleva SPSS:n suomenkielinen alkeisopas löytyy tästä.
Myös yleisesti blogimaailmaa lukemalla voi olla positiiviisia vaikutuksia myös opiskeluun, vaikka yleisesti ei blogeista tule luettua opiskeluun liittyvistä asioista. Tämän Andy Fieldin Discovering statistics using SPSS englanninkielisen opuksen kuvailtiin olevan jaoteltu osaamistason mukaan ja olevan helposti ymmärrettävä, joten laitettakoon vinkiksi myös tänne. Mitä ilmeisimmin kirjaa ei suomesta saa, mutta netistä sen saa edullisimmin täältä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti